Oto przepis Tomasza Dziury na kaszotto z gorgonzolą
Składniki na comber z królika
100 g combra z królika
10 g masła klarowanego
5 g oliwy
5 g czosnku
1 g szałwii
1 g soli
1g pieprzu
Składniki na sos z czerwonego wina
150 g czerwonego wina Barolo
20 g octu balsamicznego
50 g śliwek wędzonych
Składniki na kaszotto
100 g pęczku
100 g białego wina
20 g szalotki
20 g masła
50 g sera gorgonzola
wywar warzywny
sól
Sposób przygotowania
Comber. Comber zamarynować w oliwie, szałwii, czosnku i pieprzu przez godzinę. Następnie usmażyć na maśle klarowanym.
Sos z czerwonego wina. Śliwki pokroić i ugotować w winie i occie balsamicznym, zredukować o połowę.
Kaszotto. Szalotkę pokroić w kostkę i podsmażyć na maśle. Dodać pęczak, podlać winem i wywarem warzywnym. Gotować podlewając wywarem. Gdy kasza będzie już miękka, dodać ser i wymieszać do uzyskania kremowości. Kaszotto podawać z usmażonym królikiem, orzechami i czystkiem bulwiastym oraz sosem z wina i śliwek.
SPRAWDŹ INNE PRZEPISY TOMASZA DZIURY:
Gotowana gicz jagnięca
Razowa lazania z rybami z Bałtyku
Pierogi z pieczoną marchewką
Rumiane naleśniki z serem, jarmużem i ślimakami
Ciasto ucierane z wiśniami
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?