4 z 16
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
![By bigos był lżejszy, do jego przygotowania warto...](https://d-art.ppstatic.pl/kadry/k/r/86/ef/5fe1d6dc06b04_o_large.jpg)
fot. Marcin Wojciechowski/123RF
Tak odchudzisz każdą z 12 potraw na Wigilię. Tradycyjna kolacja będzie lżejsza i wciąż pyszna! Zobacz sposoby na lekkie dania świąteczne
Bigos na wigilię w wersji light
By bigos był lżejszy, do jego przygotowania warto wykorzystać dobrej jakości kapustę kiszoną i grzyby. Aby nie zwiększać jego kaloryczności, lepiej nie obsmażać żadnych dodatków, tylko przygotować całą potrawę w jednym garnku. Aby ciężkostrawny bigos nie powodował wzdęć, warto dodać do niego zioła usprawniające trawienie. To m.in. majeranek i kminek.